Friday , December 6 2019
Lajmi i fundit

Gjykata themelore: U PËRMIRËSUA TRANSPARENCA E PUNËS

Gjykata themelore, Osnovni Sud

Kohët e fundit Gjykata themelore në Ulqin ka bërë shumë hapa në fushën e transparencës dhe prezencës më të madhe të publikut, është deklaruar nga ky institucion. Siç tha kryetarja e gjykatës Lirije Buzuku, në lobi janë vendosur dy ekrane LCD në të cilët paraqiten orari javor i seancave gjyqësore, si dhe informacionet tjera me rëndësi për punën e këtij ... Read More »

Baroviq: QIRAMARRËSIT DUHET TË LIROJNË GJYSMËN E PLAZHIT

Plazhi i madh, Velika plaza, Panorama

Qiramarrësit e plazheve duhet të respektojnë vendimin që gjysma e plazhit të jetë e liruar nga shkrirëset dhe çadrat, deklaroj drejtori i Ndërmarrjes publike për menaxhimin e të mirave detare Rajko Baroviq. “Kemi nënshkruar marrëveshjet, e në to është qartë e definuar cilat janë të drejtat dhe detyrimet e çdo njeriu apo firme e cila ka marrë me qira një ... Read More »

Të enjten në Tivar: NATA E SEVDAH-ut

NVO Gajret nga Tivari, me ndihmën e Fondit për pakica të Qeverisë së Malit të Zi dhe ndihmen e Qendrës kulturore të Tivarit, të enjten organizon Natën e sevdah-ut të Safet Drlanit me miq, lajmëron Bar info. Edhe këtë vit profesori i harmonikës Safet Drlan ka mbledhur në Netët e sevdah-ut shumë emra muzikor, të zhanreve të ndryshme, si: Renata Peraziq, Ema Çivoviq, Tea Shufta, Aleksandra Vojvodiq Jovoviq, Gjulie Pelingu, Merita Subashiq Shabanoviq, Dina Kukalj, Tanja Selhanoviq, Shukrija Zhuti Serhatliq dhe mysafiri ... Read More »

Komuna e Ulqinit: DUKE PRITUR HOTELIN E RI

Riviera e Ulqinit, Ulcinjska rivijera

Pas prezantimit të vitit të kaluar në Panairin e Patundshmërive dhe investimeve “Frei 2012”, në Milloçer dhe përfundimit të të gjitha përgatitjeve lidhur me projektin, i cili është punuar sipas rekomandimeve të zinxhirit të madh të hoteleve dhe resorteve Iberostar Group nga Spanja, për ndërtimin e hotelit në Plazhin e madh në Ulqin, i cili edhe do të afarizojë në ... Read More »

Kumtesë për opinion: TAKIM PËR KALIMIN KUFITAR NË SUKOBINË

Kryetari i Komunës së Ulqinit Nazif Cungu është takuar të enjten me përfaqësuesit e policisë kufitare Sllavko Vujinoviq dhe Svetisllav Filipoviq si dhe me përfaqësuesin e Drejtorisë së doganave Dragan Vuçiq dhe ka biseduar lidhur me masat e nevojshme me qëllim të shpejtimit të kalimit gjatë sezonit në kalimin kufitar të Sukobinës. Kryetari Cungu ka theksuar që ky kalim i ... Read More »

Nuk qetësohet situate rreth ndërprerjes së Panairit të prodhimeve artistike në Ranë: SKANDALI U VËRTETUA

Ramiz Hajdari

Drejtoria për punë inspektuese ka konstatuar, me vendimin e 17 qershorit, që organizatori i Panairit të parë ndërkombëtar të artizanëve dhe prodhimeve artistike, NVO “Globus art”, mbasi që një ditë më herët është ndërprerë ky manifestim, “krejtësisht i ka hequr parregullsitë”. Prandaj Drejtoria ka pru vendim në të cilin thuhet: “Ndërpritet procedura për këtë gjë për arsye se subjekti i ... Read More »

Cungu për ndërprerjen e panairit të prodhimeve artistike: ISHTE EKSPOZITË SHITËSE, E JO PANAIR

Nazif Cungu

Krytari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu ka deklaruar që Panairi i parë ndërkombëtar i artizanëve dhe prodhimeve artistike nuk ishte mirë i organizuar. “Organizatori ka kërkuar leje vetëm për caktimin e lokacionit, ndërsa nga Sekretariati për ekonomi nuk është kërkuar leje. Këtu nuk kemi të bëjmë me panair por me ekspozitë shitëse, kështu që inspektorët kanë marr masa”, tha ... Read More »

Gjokaj: PROGRAMI NË GJUHËN SHQIPE NË TVMZ PARA SHUARJES

Gazetari i redaksisë në gjuhën shqipe në Televizionin e Malit të Zi Musa Gjokaj tha që programi në gjuhën shqipe në televizionin publik është para shuarjes . Ai në tekstin autorial për të përjavshmen në gjuhën shqipe “Koha javore” shkroi që vitet e kaluara është zvogëluar kohë zgjatja e emisioneve dhe është ndërpre kontrata me bashkëpunëtorët me honorar dhe me ... Read More »

Komuna e Ulqinit: KONTRATA PËR NDRIÇIMIN PUBLIK NË SHTOJ

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Kryetari i komunës së Ulqinit z. Nazif Cungu ka nënshkruar të mërkurën marrveshjen me kompanin “Spinel” nga Kotorri për vendosjen e ndriçimit publik në Shtoj, përgjat rrugës magjistrale, nga Shtoji i Epërm deri në qendër të Shtojit me një gjatësi prej 4 kilometrave. Për shkak të procedurave të tenderimit dy iniciativat e mëparshme përfunduan pa rezultat dhe kjo është procedura ... Read More »

Sekretariati për veprimtari komunale: PUNIME NË INFRASTRUKTURË

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Gjatë ditëve të fundit janë duke u zhvilluar punimet për rregullimin e trotoareve në Plazhin e Madh, rreth ndërmarrjes së “Ujësjellsit” dhe “Ndërmarrjes për veprimtari komunale”, në rrugën 28 nëntori e kështu me rradhë. Punimi i këtyre trotuarëve kanë një  gjatësi prej 2020m dhe kapin vleren prej 45.000 euro, është kumtuar nga sekretariati përkatës i komunës së Ulqinit. Poashtu kanë ... Read More »

Scroll To Top