Friday , October 2 2020
Lajmi i fundit

Pronarët e tokës në Valdanos: THIRRJE PËR ULLISHTARËT

Ulliri, Maslina, Ullishta, Maslinada

Shoqata për kthimin dhe mbrojtjen e pronës private, Këshilli për kthimin e ullishtës në Valdanos dhe Shoqata e ullishtarëve Ulqin kanë ftuar anëtarët e vet dhe qytetarët e Ulqinit që të vijnë në mbledhje që do të mbahet të enjten, në ora 19, në Sallën e vogël të komunës së Ulqinit. Siç ceket në ftesën të cilën e ka dërguar ... Read More »

Afër Dubrovnikut: U ARRESTUAN PESHKATARËT SHQIPTARË

Policia detare e Kroacisë ndaloj të dielën ekuipazhin e peshkarexhës shqiptare në peshkim të paligjshëm brenda ujrave territoriale të Kroacisë. Ato kanë peshkuar në Konavle, në jugperëndim nga vendi Molunat, apo 30 kilometër në jug të Dubrovnikut lajmëron Dalmacia news. Në peshkarexhën shqiptare ishin udhëheqësi dhe tre anëtarë të ekuipazhit, të gjithë shtetas të Shqipërisë. Mbas përfundimit të hetimit ato, ... Read More »

Afaristët dhe inspekcionet: TË GJITHË FLASIN BISEDËN E VET

Ulqin, Ulcinj, Panorama

Pak ka arsye për kënaqësi tek afaristët e Ulqinit mbas mbledhjes që u mbajt të hënën në kabinetin e kryetarit të komunës së Ulqinit Nazif Cungu me përfaqësuesit e Drejtorisë për punë inspektuese. E vetmja risi është që në qytetet do të ketë inspektorë më pak, sepse ditët në vijim ato do të fokusohen në Plazhin e madh, gjegjësisht në ... Read More »

Me ndihmën e SHBA-së: JANË RENOVUAR HAPËSIRAT E GJYKATËS DHE BYROSË SË QYTETARËVE

Në Ulqin të hënën janë hapur zyrtarisht hapësirat e rinovuara të Gjykatës themelore dhe Byrosë së qytetarëve. Me këtë është shënuar përfundimi i projektit me USAID-in, vlera totale e të cilit ishte 260 mijë dollarë. “Këto projekte janë rezultat i bashkëpunimi të suksesshëm në fushën e menaxhimit efikas me çka i mundësohet qytetarëve që në mënyrë efikase ti realizojnë të ... Read More »

Probleme: JEMI NË GJYSMËN E QERSHORIT, E UJË QË TANI NUK KA!

Kroni, Uji, Cesma, Voda

Sipas analizave të organeve kompetente, uji nga burimi Lisën Bore nuk është i mirë për pirje, kështu që nuk është në funksion. Kjo është arsyeja kryesore pse qytetarët e Ulqinit të cilët jetojnë në zonat e larta tash dy ditë kanë probleme të mëdha në furnizim me ujë nga rrjeti i ujësjellësit, mëson jozyrtarisht portali UL-info. Në “Ujësjellës” pohojnë që ... Read More »

Peticioni kundër rritjes së TVSH-së: Nënshkrimi dhe në Ranë

“Nesër fillon mbledhja e nënshkrimeve për Kërkesën që deputetët ta hedhin poshtë Ligjin e tatimit për Kombinatin e aluminit (KAP) dhe tajkunët. Një numër i madh i sindikatave dhe   OJQ-ve e përkrahin aksionin, e dorëzimi i amendamentit të përbashkët e kanë paralajmëruar deputetët e opozitës, por edhe nga koalicioni qeverisës”, ka deklaruar të dielën Rrjeti për afirmimin e sektorit joqeveritar ... Read More »

Mikan Zec: ME PORTË MBROJMË MYSAFIRËT NGA SODITËSIT

Kapija, Porta, Protest, Ada e Bunes, Ada Bojana, Policia, Policija

“Riviera e Ulqinit” është pronare e infrastrukturës në Adë dhe këtu nuk bëhet fjalë për rrugë regjionale, por për rrugën e cila çon në vendbanimin e nudistëve”, deklaroi drejtori i kësaj ndërmarrje Mikan Zec. Ai duke komentuar për “Pobjeda” protestën e të shtunës të organizatave joqeveritare në lidhje me vendosjen e paligjshme të portës në këtë ishull tha që është ... Read More »

Drejtoria për punët inspektuese: MUAJIN E KALUAR JANË SHKRUAR 399 DËNIME NË ULQIN

Drejtoria për punë inspektuese deklaroj që organet e saj gjatë muajit të kaluar në komunën e Ulqinit kanë kryer mbi 1300 kontrolle. “Janë gjetur 630 parregullsi, janë ndërmarr 289 masa të tregimit të parregullsive, 282 vendime për heqjen e parregullsive, janë shkruar 399 dënime, janë dorëzuar 3 kërkesa për procedurën e shkeljes dhe një padi penale”, thuhet në deklaratën e ... Read More »

Protesti para portës në Adë: POLICIJA NUK E BËNË PUNËN E VET

Xhemal Peroviq, Dzemal Perovic

“Kjo është e pakuptimtë që dikush ka marr guximin të ndal lëvizjen në rrugën publike, rrugën regjionale R-17”, tha të shtunën në performancën para portës në Adë drejtori ekzekutiv i MOGUL-it Xhemal Peroviq. Ai tha që prova që institucionet shtetërore janë të bllokuara dhe që nuk e bëjnë punën e vet primare është numri i madh i policëve të pranishëm ... Read More »

Scroll To Top