Wednesday , November 20 2019
Lajmi i fundit

Uncategorized

Feed Subscription

Anketa: TË RINTË NË ULQIN MË SË SHPESHTI LEXOJNË PORTALET, MË SË PAKU MEDIAT E SHKRUARA

Tinejdzeri, ucenici, studenti

Tinejxherët në Ulqin nuk janë shumë të interesuar për mediat e tjera përveç atyre në internet, tregoi hulumtimi të cilin e bëri OJQ „Ul info“. Ato më së shpeshti ndjekin portalet, ndërsa në vendin e dytë për nga popullariteti është Youtube, e pastaj televizioni dhe radio online. Të rinjtë diç më pak ndjekin programet argëtuese dhe informative në TV, ndërsa ... Read More »

Porcioni falas: NA NEVOJITET LOKALI TË NDAJMË USHQIMIN

Porcioni falas

  Na nevojitet lokali ku do ta realizonim aksionin humanitar “Porcioni falas”, gjegjësisht ndarjen e ushqimit të ngrohtë për familjet më të rrezikuara gjatë dy muajve të dimrit, njoftohet nga ky grup. Ato realizuan një sërë aksionesh të suksesshme të ofrimit të ndihmës individëve dhe familjeve në nevojë në komunën e Ulqinit. Vetëm në fillim të këtij viti në aksionin ... Read More »

Lexuesit dërgojnë: PËSHTJELLIZA NË DET AFËR ULQINIT (FOTO)

IMG-f011b2c993afe7a72be4c1ada34e00e7-V

Pështjelliza, apo truma siç quhet në Ulqin, nuk është dukuri e shpeshtë në këtë zonë. Për fat të mirë, sepse edhe pse zgjatën shkurt, pasojat e saja mund të jenë shumë të dëmshme. E si mos të jenë, kur bëhet fjalë për mini-tornado. Më shpesh janë në det, siç ngjau dje në 5-6 milje nga Guri i Gjeranave. Pështjelliza është ... Read More »

Komuna: TË HËNËN SHPALLET THIRRJA PUBLIKE PËR NDËRTIMIN E AKVA-PARKUT

Akva park, bodyslide

Komuna e Ulqinit të hënën do të shpallë thirrjen publike për qiradhënien afatgjate të patundshmërisë me qëllim ndërtimin e Akva Parkut me përmbajtjet përcjellëse në pajtim me dokumentet planifikuese, mëson Portali Ul-info. Akva – Parku do të ndërtohet në sipërfaqen prej mbi 24.000 metër katror, në pjesën e pasme të Plazhit të Madh. Pritet që ndërtimi i një objekti të ... Read More »

Organizata Turistike: TURI VIRTUAL E ULQINIT

Ulcinj 360

  Turi virtual i Ulqinit është projekt 3D i territorit të kësaj komune nga ajri. I tërë Turi Virtual përfshinë, në fazën e parë, 100 panorama 360° të xhiruara nga ajri, në lartësi 25 deri në 400 metër, dhe lidhjen e tyre në tërësi unike. Ky prezantim i mundëson vizitorit vizitën virtuale të Ulqinit, si dhe shfaqjen e hollësishme të ... Read More »

Poceo “Belcanto Dolcinio”: TË PREMTEN KONCERT I GRUPIT “BREAK OF REALITY”

Break od Reality

Break of Reality do të performoj në Ulqin në kuadër të edicionit të katërt të Festivalit Ndërkombëtar Muzikor Belcanto Dolcinio.  Koncerti do të mbahet më 13 Shtator në ora 20:00 në Kala.  Konsiderohen si një nga ansamblet më të mira botërore të muzikës alt(ernativo)-klasike. Break of Reality  dallohet për tingullin rock të violinçelit, ka bërë bashkë dëgjues të muzikës klasike, dhe ato të ... Read More »

Manifestimet vazhdojnë: PREJ BAMJEVE DERI TEK ARTIZANËT, FOLKLORËT DHE FILMI

Dulcinium international festival

Pasi “Nata e Bamjeve” e organizuar në Kala me 18 dhe 19 gusht u vlerësua si ngjarje e sezonit, po përgatiten një sërë manifestimesh tjera interesante. Në fillim të shtatorit janë dy ngjarje: Panairi ndërkombëtarë i artizanëve dhe prodhimeve zejtare dhe “Dolcinium international festival” i 6 me radhë, ku do të grumbullohen grupet folklorike nga dhjetra vende. Pas kësaj vijon ... Read More »

Apeli i radhës nga Drejtoria: GJENDJA ALARMANTE ME MIZËN E ULLIRIT

Miza e Ullirit, Muva masline

  Në krahasim me kontrollin e bërë para një jave u shënua rritja e madhe e numrit të mizave në Ulqin, njoftohet nga Drejtoria për Sigurinë Ushqimore, veterinë dhe punë fitosanitare. Siç theksohet, për shkak të situates momentale në terren, e cila mund të quhet alarmante, rekomandohet që menjëherë të bëhet trajtimi kimik. Shtohet që ullishtarët duhet të kujdesen që ... Read More »

Scroll To Top