Thursday , July 9 2020
Lajmi i fundit

Uncategorized

Feed Subscription

Manifestimet vazhdojnë: PREJ BAMJEVE DERI TEK ARTIZANËT, FOLKLORËT DHE FILMI

Dulcinium international festival

Pasi “Nata e Bamjeve” e organizuar në Kala me 18 dhe 19 gusht u vlerësua si ngjarje e sezonit, po përgatiten një sërë manifestimesh tjera interesante. Në fillim të shtatorit janë dy ngjarje: Panairi ndërkombëtarë i artizanëve dhe prodhimeve zejtare dhe “Dolcinium international festival” i 6 me radhë, ku do të grumbullohen grupet folklorike nga dhjetra vende. Pas kësaj vijon ... Read More »

Apeli i radhës nga Drejtoria: GJENDJA ALARMANTE ME MIZËN E ULLIRIT

Miza e Ullirit, Muva masline

  Në krahasim me kontrollin e bërë para një jave u shënua rritja e madhe e numrit të mizave në Ulqin, njoftohet nga Drejtoria për Sigurinë Ushqimore, veterinë dhe punë fitosanitare. Siç theksohet, për shkak të situates momentale në terren, e cila mund të quhet alarmante, rekomandohet që menjëherë të bëhet trajtimi kimik. Shtohet që ullishtarët duhet të kujdesen që ... Read More »

FSAM: REGJISTRIMI PO SHKON MIRË, KA AKOMA VENDE

FMS

Nga Fakulteti për Studime Afariste Mesdhetare (FSAM) në Ulqin njoftuan se po vijon regjistrimi në vitin e ri akademik 2019/2020. Siç theksohet, regjistrimi deri tani po shkon shumë mirë, ndërsa vende të lira ka akoma. Studentët e ardhshëm mund të zgjedhin këto programe studimore në këtë institucion të arsimit të lartë: – menaxhment në dogana, shpedicion dhe veprimtarinë e agjencive. ... Read More »

OT: NË FUNKSION 10 PIKA TURISTIKE – INFORMATIVE

Panorama Jadran. Mala plaza

Nga Organizata Turistike e Ulqinit njoftuan se këtë sezon janë në funksion dhjetë pika turistike – informative në territorin e tërë Komunës. Pika është hapur edhe në pikën kufitare Sukubinë, në të cilin polica kryen kontrollin e lajmërimit të mysafirëve që kanë pushuar në rivierën e Ulqinit. „Kjo, para së gjithash bëhet për shkak të sigurisë së vet mysafirëve, por ... Read More »

Fakulteti në Ulqin: DEGA E RE STUDIMORE “TURIZËM DHE HOTELERI”

FMS

  Fakulteti për Studime Afariste Mesdhetare në Ulqin shpalli Konkursin për regjistrimin në vitin shkollor akademik 2019/2020. Studentët e ardhshëm do të kenë mundësi të zgjedhin këto programe studimore: – menaxhment në dogana, shpedicion dhe veprimtarinë e agjencive. – menaxhmenti dhe siguria e marinave dhe jahteve – menaxhmenti në turizmin nautik, sport dhe rekreacion, Si dhe dega e re “Turizëm ... Read More »

Taksa e banimit: RRITET KONTROLLI I LAJMËRIMIT NË TERREN DHE NË SUKUBINË

Taksa e banimit, Boravisna taksa

Zyrtarët e organeve shtetërore dhe të Komunës dhe inspektorati kanë rritur kontrollin e lajmërimit të mysafirëve në territorin e Komunës së Ulqinit, mëson Portali Ul-info. Siç paralajmërohet, kontrollet po bëhen edhe në pikën kufitare në Sukubinë, nga ana e përfaqësuesve të Policisë Kufitare. Nga Ministria e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit vlerësuan se pagesa e taksës së banimit për vite ... Read More »

Komuna: SHPALLET TENDERI PËR BLERJEN E “MERIMANGËS”

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

  Në bazë të nenit 62, paragrafi 1 i Ligjit për Prokurime Publike (“Fl. Zyrtare e MZ”, nr. 41/11 dhe 57/14, 28/15, 42/17) porositësi Komuna e Ulqinit, GJ.K.Skenderbeu shpall: NJOFTIMIN PËR PROKURIMIN PUBLIK Automjeti special Merimanga (Karrotreci) – me lizing, vlera me TVSH 80.000 Euro. Dokumentacioni tenderik numër 10/19 – 01 – 238/2 – 19, i publikuar në Portalin e ... Read More »

OT: PAGESA MË E MIRË E TAKSËS SË BANIMIT, APEL QIRADHËNËSVE

Organizata turistike, Turisticka organizacija

Nga Organizata Turistike e Ulqinit njoftuan se në krahasim me vitin e kaluar pagesa e taksës turistike është diç më e mirë. „Patjetër, prapë vazhdon të jetë larg nga gjendja reale. Nisën kontrollet e rritura në terren, si dhe në pikat kufitare, gjersa politika gjobuese do të ashpërsohet. Prandaj apelojmë tek qiradhënësit që gjatë sezonit t’i sigurojnë vetes veprimtari të ... Read More »

Scroll To Top