Thursday , July 9 2020
Lajmi i fundit

Uncategorized

Feed Subscription

Komunalja: NISËN REVITALIZIMIN E PYLLIT TË PISHAVE

Pishat 1

Nga Ndërmarrja publike „Veprimtari komunale“ kanë njoftuar se kanë filluar përgatitjet për mbjelljen e fidaneve të reja në Pyllin e pishave, nga ish hoteli „Galeb“ kah hoteli „Albatros“. Në këtë mënyrë do të fillojë revitalizimi i Pyllit të pishave, sepse tash shumë vite për shkak të pakujdesisë dhe erozionit devastohet kjo pjesë e mrekullueshme e Ulqinit. Nga kjo ndërmarrje thonë ... Read More »

Të dielën: GARA NË GJUAJTJEN E PIATELLAVE

Gara me Piatella 1

NË kuadër te Manifestimit “Pranvera në Anë të Malit” , NP “ULQINI” në bashkëpunim me OJQ “ORA” dhe OJQ “SHEPKA” organizojnë garën në gjuajtjen e piatellave. – Gara do të mbahet të dielën me datë 15.05.2016, në Stadiumin e Shasit . – Gara fillon ne ora 09: 00 h, – Te drejte pjesëmarrje kanë gjuetarët e Komunës se Ulqinit qe ... Read More »

BI: MUAJI I RAMAZANIT FILLON ME 6 QERSHOR

Xhamia e detareve, Dzamija pomoraca

Këtë vit muaji i Ramazanit fillon më 6 qershor, njoftohet nga Bashkësia islame e Ulqinit. Këtë vit, më 1437 sipas hixhrit, Ramazani ka 29 ditë, ndërsa ditën e par besimtarët do të agjërojnë plotë 18 orë. Ramazani, muaji i agjërimit dhe i faljes, përfundon më 4 korrik, që do të thotë se me 5 është dita e parë e Bajramit. Read More »

Plani strategjik i zhvillimit të Komunës: NË VALDANOS PA BETON

Valdanos

Parlamenti lokal në seancën e fundit ka miratuar Planin strategjik të zhvillimit të komunës së Ulqinit deri në vitin 2020. Me këtë plan, përveç të tjerash, parashikohet që në Valdanos për 18 muaj të ndërtohet „qendra turistike për shëtitje, argëtim, rekreacion dhe vështrim të natyrës“. “Qëllimi është përmirësimit dhe diversifikimit të ofertës turistike në komunë të Ulqinit. Në këtë hapësirë ... Read More »

Iniciativa: TË THEMELOHET MUZEU I KRIPËS

Kriporja

  Këtë vit në Kripore nuk do të ketë grumbullim të kripës. Kjo nuk është vetëm gjë e keqe për ekonominë e qytetit, por edhe për arsye se grumbullimi i kripës në mënyrë klasike ishte atraksion turistik. Ndërsa kristalet e kripës janë simbol dhe traditë e Ulqinit më shumë se tetë dekada, prandaj duhet themeluar Muzeun e kripës. Kjo nuk ... Read More »

Hoxhiq: EDHE TEK NE EKZISTON RREZIKU I NDRYSHIMEVE KLIMATIKE

Xhelal Hoxhiq, Dzelal Hodzic

Ekologu i njohur Xhelal Hoxhiq ka thënë se në dokumentet zhvillimore të Komunës së Ulqinit në të ardhmen duhet të kushtohet më shumë vëmendje ndryshimeve klimatike. “Sepse ne tashmë jemi të goditur nga ato. Vërehet lulëzimi më i hershëm i bimëve. Verës bie më shumë shi, por edhe periudhat e thatësirës janë më të gjata, gjë që pengon bujqësinë, sidomos ... Read More »

Punëtorët e komunaljes zbukurojnë qytetin: AKSIONI I GJELBËRIMIT DHE KULTIVIMIT

Sheshi i ullirit

Mijëra turistë të cilët këto ditë erdhën në Ulqin kishin mundësi të shohin që qyteti është shumë më i pastër se vitet e kaluara. Dhe jo vetëm kaq: punëtorët e Ndërmarrjes publike “Veprimtari komunale” i kanë zbukuruar ishujt (hapësirat në mes rrugëve) në bulevard dhe tek rrethi me fidanët e luleve, kështu që tani kjo hapësirë duket shumë më bukur. ... Read More »

QANI OSMANI: KAH PO SHKOJNË SHQIPTARËT?

Qani Osmani

Populli shqiptarë ka një histori me shumë gjak të derdhur dhe sakrifica të tjera të shumta, për ta ruajtur identitetin kombëtar, për krijimin e shtetit, për ruajtjen e Shqipërisë në kufijtë politike të vitit 1913, dhe për mbijetesën dhe lirinë akoma të pa kurorëzuara plotësisht të pjesës se kombit në trojet e copëtuara padrejtësisht. Fjalimi i Fan Nolit, i mbajtur ... Read More »

Solidariteti i këshilltarëve të Ulqinit: NDIHMË PËR DJALIN NGA KRAJA

Komuna e Ulqinit, Opstina Ulcinj

Shefi i Klubit të këshilltarëve të Partisë demokratike Haxhi Sulejmani ka falënderuar kolegët këshilltarë që kanë çuar dorë nga një paushall mujore që të ndihmojnë djalin nga Kraja B.Bardhin. Ai, nga mesi i vitit të kaluar ka përjetuar fatkeqësi, kur në shpatet e Rumisë në te ka rënë shkëmbi me ç’rast u lëndua rëndë. Sulejmani, i cili nisi iniciativën për ... Read More »

Forum MNE: DRURI PËR PYLLINE PISHAVE NË ULQIN

Forum MNE

Forum MNE ju fton që të dhuroni një dru për Ulqinin në aksionin e madh qytetarët të mbjelljes i cili do të mbahet në Pyllin e pishave, plazhi Sapore Di Mare, me 17 maj të vitit 2016, me fillim në ora 11 dhe të promovoni veten dhe punën tuaj, por edhe të tregoni që jenë të përgjegjshëm ndaj shoqërisë. Nëse ... Read More »

Scroll To Top