Thursday , August 13 2020
Lajmi i fundit

Zëri i Amerikës: KALAJA E ULQINIT, MONUMENT I TRASHËGIMISË KULTURORE

Kalaja, Stari grad

Kalaja e Ulqinit vlerësohet ndër monumentet më të bukura të trashëgimisë kulturore jo vetëm në rajon por edhe në Adriatik, ku pjesët më të vjetra të mbetura nga bedemat e saj datojnë që nga koha ilire. Njohësit e trashëgimisë shprehin shqetsimin që ky objekt i një rëndësie të veçantë kulturore, ende nuk është përfshirë në listën e objekteve kulturore të ... Read More »

Zëri i Amerikës: Arsimi në gjuhën shqipe në Mal të Zi

Protest, Protesta

Shqiptarët  janë të pakënaqur me gjendjen e arsimit në gjuhën shqipe në Mal të Zi dhe kërkojnë nga institucionet shtetërore të vendit respektimin e të drejtës  elementare të arsimit në gjuhën amtare. Në të gjitha trevat ku jetojnë shqiptarët në Mal të Zi është duke u nënshkruar peticioni me moton “Stop diskriminimit, duam të arsimohemi si shqiptarë”, i cili në ... Read More »

Fotoekspozita “Marubi: Një model i bashkëpunimit

Marubi

Fotoekspozita “Marubi: një model i bashkëpunimit”, e cila u realizua në partneritet mes Ulqinit dhe Shkodrës u vlerësua ndër projektet më të bukura kulturore dhe etnografike në rajon. Për herë të parë, në këtë kuadër, fototekës së familjes “Marubi” i shtohen edhe disa fotografi të zbuluara në Mal të Zi, kryesisht në Ulqin, Tivar dhe Cetinë, të cilat janë një ... Read More »

Scroll To Top