Friday , May 29 2020
Lajmi i fundit

Filmi për rreziqet e eksploatimit të naftës në zonën tonë: METODA BARBARE

Nafta Ulqin

Film “Metoda barbare” u xhirua në zonën e Shqipërisë, Malit të Zi dhe Shqipërisë, ku nafta dhe gazi kërkohen dhe eksploatohen, si dhe ku vazhdohet me dhënien e tokave tjera në koncesion. Shkencëtarët, aktivistët dhe njerëzit e ndryshëm nga vendet e ndryshme ndajnë dijet dhe përshtypjet e tyre për rreziqet e , si dhe të eksploatimet e naftës dhe gazit ... Read More »

Projekti i ri i G.Mavriqit: KRAJA – THESAR I PAZBULUAR

Kraja 2

Vetëm 40 minuta nga Ulqini e Shkodra, në mes malit të Rumisë dhe Liqenit të Shkodrës shtrihet Kraja, një trevë shqiptare në Mal të Zi e cila kohët e fundit po tërheq gjithnjë e më shumë turistë të cilët janë në kërkim të ajrit të pastër e natyrës së qetë. Edhe pse ka një mungesë të theksuar të investimeve për ... Read More »

Delegacioni i BE-së në MZ: NDRYSHIMET E MËDHA FILLOJNË ME GJESTET E VOGLA – GRUMBULLIMI I PLASTIKËS NGA DETI

Plastika 2

Peshkatarët Irlandez, duke iu falënderuar përkrahjes së BE-së, nga viti 2015 grumbullojnë plastikën të cilën e nxjerrin nga uji me peshk dhe e sjellin në breg, që të riciklohet. Pak nga pak, në 4 vitet e kaluara, u grumbulluan 330 tonë mbeturina nga deti. Bëni edhe ju sot një gjest të vogël: merreni strajcën në dyqan në vend të qeses ... Read More »

Shtoj: PËRFUNDON SHKOLLA VERORE E GJUHËS ANGLEZE

Shkolla (2)

Me dorëzimin e certifikatave dhe me program të rastit të enjten në Shkollën Fillore “Marko Nuculloviq” në Shtoj përfundoi Shkolla Verore e Gjuhës Angleze. Këtë shkollë, e cila filloi me 24 qershor, e ndoqën afër njëqind nxënës nga institucionet edukativo – arsimore në territorin e Komunës së Ulqinit. Ndjekësit e shkollës, prindërit e tyre dhe mysafirët i përshëndeti drejtori i ... Read More »

Scroll To Top