Monday , November 18 2019
Lajmi i fundit

“Ahengu Shkodran 2015”: SHKËLQEN EGZONA SALAJ (Video)

Egzona Salaj

Të martën, në ambientet e Muzeut historik në Shkodër, u mbajt manifestimi “Ahengu shkodran 2015”. Pjesëmarrëse në këtë eveniment, për herë të parë, ishte këngëtarja e re nga Ulqini Egzona Salaj. Ajo është studente e shkëlqyer e kantos në shkollën e muzikës “Prenk Jakova”, si dhe fituese e çmimit të parë si këngëtarja më e mirë në Festivalin folklorik mbarëkombëtar ... Read More »

Rrjeti global i grave shqiptare: TAKIM NE ULQIN (VOA)

Shefika Gjoni, Rrjeti i grave shqiptare (1)

“Rrjeti global i grave shqiptare” zhvilloi në Ulqin një takim midis grave krijuese nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi. Ky aktivitet ka si qëllim nxitjen e bashkëpunimit mbarëkombëtar dhe rajonal të gruas shqiptare. Takime të tilla janë bërë tradicionale dhe kanë ndikuar dukshëm në fuqizimin e rolit të gruas në shoqërinë shqiptare. Read More »

Scroll To Top