Monday , March 8 2021
Lajmi i fundit

COVID 19: SI TË MPOSHTET PANDEMIA E MOSBESIMIT NË VAKSINË

Vaksinat për COVID 19 së shpejti do të mbërrijnë edhe tek qytetarët e Malit të Zi, ndërsa ardhja e vaksinave sjellë edhe dezinformata të shumta lidhur me ato. Ky nuk është problemi vetëm i yni, por edhe problem botëror, për të cilin flasin edhe mediat në tërë botën.

Betejës ndaj pandemisë, iu bashkëngjit edhe beteja kundër dezinformatave rreth imunizimit. Nga Federata Ndërkombëtare e Shoqërive të Kryqit të Kuq dhe të Gjysmëhënës së Kuqe tregojnë se lajmet e rrejshme mbi vaksinat kundër COVID – 19, janë pandemia e dytë, si dhe që komunitetet anembanë botës duhet të punojnë më shumë për ndërtimin e besimit në vaksinim. Thonë se pandemia paralele e mosbesimit duhet të fitohet.

Për sigurinë e vaksinën është i bindur edhe pulmogu i njohur në pension Dr. Gani Karamanaga.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top