Sunday , May 31 2020
Lajmi i fundit

DELFINËT E MIRË NË BUNË

Bottlenose dolphin (Tursiops truncatus) , Moray firth, Scotland, UKEkspertët e fondacionit të njohur gjerman “Euronatur” i kanë parë delfinët e mirë (Tursiops truncatus) tre herë para dhjetë viteve në grykëderdhjen e Bunës. Grupet më të mëdha janë përbërë prej 5-6 delfinë.

Grupi lozonjar i këtyre delfinëve janë parë dhe tek ishulli Paratuk, shtatë kilometra në rrjedhën e sipërme të lumit Buna.

Delfinët e mirë të rritur janë të gjatë prej 2 deri në 4 metër, ndërsa pesha e tyre sillet në mes 100 dhe 500 kilogram. Pjesëtarët e rritur të kësaj specie të cilët jetojnë në Adriatik mund të arrijnë gjatësinë më të madh prej rreth 3 metër.

Delfinët e mirë, me kurrizin e vet ngjyrë hiri në të kaltër dhe turi me të cilin duken se buzëqeshin, janë kafshë shumë inteligjente dhe të shoqërueshme

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top