Wednesday , July 8 2020
Lajmi i fundit

DHE PETROVIQËT E QUAJNË – SUKA

539534_104157663103181_1151400937_nNë një letër të cilën princesha Ksenija, vajza e mbretit Nikolla, e ka dërguar në vitin 1915 (të botuar në “Matica” në verën e vitit 2012) shkruan dhe “shtëpia jonë në Sukë”.

Arkivistja Vesna Viçeviq thekson që me siguri bëhet fjalë për shtëpinë verore – pallatit të Petroviqëve “Ratislava”. Ai përmendet dhe në evidencën e mëvonshme të pasurisë së Petroviqëve “në Sukën e Ulqinit me parkun që përfshihet në të, i evidentuar në emrin e trashëgimtarit të fronit Danillos…pallati(et) me mjete të veta e ka ndërtuar dinastia, pronën e ka ble nga vendasit përkatës”. (Sherbo Ratoder, Mali i Zi në egzil, fq. 147, Podgorica, 2004).

Në letrën Princesha thekson që “ti dërgohen informatat e kërkuara, sepse ajo në Ulqin nuk njeh askënd”.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top