Sunday , July 21 2019
Lajmi i fundit

Drejtoria për Siguri Detare: ANIJA PËR HULUMTIM MBËRRIN TË MËRKURËN, JO SOT

Polar Empress“Anija Polar Empress, i cili sot duhej të fillonte xhirimin 3D sizmik të nëndetit të Ulqinit, me qëllim eksploatimin eventual të naftës dhe gazit, në ujërat tona territoriale do të vijë me 14 nëntor”, njoftoi për RTMZ shefi i Departamentit për Mbikëqyrje dhe Kontroll të Komunikacionit Detar në Drejtorinë për Siguri Detare Zharko Llukshiq.

Sipas fjalëve të tija, në 12 milje nautike gjenden anijet të cilët kryejnë ndarjen preventive të fletushkave të gjithë objekteve lundruese që janë në zonën e përgjegjësisë së Malit të Zi.

“Punimet kryhen në jug, 10-15 milje nautike nga Valdanosi, nga feneri në Mendër, dhe i njëjti pozicion, në distancë prej 10-15 milje nautike nga Tivari kah deti i hapur. Do të thotë, zona mbulon një pjesë të ujërave territoriale dhe rripin epikontinental”, tha Llukshiq.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top