Saturday , September 26 2020
Lajmi i fundit

E.Durham: VIZATIMI I ULQINIT NGA VITI 1905

DurhamMary Edith Durham (Meri Edit Daram, 1863 – 1944) ishte udhëtare, artiste dhe shkrimtare e famshme angleze e cila u bë e njohur me vështrimet antropologjike të popujve ballkanas nga fillimi i shekullit 20.

Veçanërisht ishte njohës i mirë i Shqiptarëve, ndërsa disa herë qëndrojë edhe në Ulqin.

Për lexuesit tonë po e publikojmë vizatimin nga viti 1905 të cilin e bëri zonja Durham. Në të shihet kompleksi rreth xhamisë së Pashës dhe një pjesë e Kalasë, me mbetjet e bedenave të fuqishme të saj.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top