Tuesday , September 29 2020
Lajmi i fundit

E.M.Durham: RANA E MBULUAR NGA BORA NË VITIN 1907

Arkiv, Arhiva, Xhamia e detareveShkrimtarja dhe sociologja e njohur angleze Meri Edit Durham disa herë qëndroi në Ulqin duke theksuar se bëhet fjalë për një qytet jashtëzakonisht të bukur.

Pak kohë më parë e kemi dhënë vizatimin e saj nga viti 1905 në të cilin shihet kompleksi i Xhamisë së Pashës dhe pjesa e sipërme e Kalasë.

Tani ju prezantojmë fotografinë të të cilën zonja Durham e ka bërë në janar të vitit 1907. Rana, bora, ndërsa në fokusin kryesor Xhamia e detarëve.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top