Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Edhe zyrtarisht: KKSH PËR KOMUNËN E PLOTË TË TUZIT

Kumtesë për Opinion

Qëndrimi i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi për çështjen e Komunës së Malësisë/Tuzit

Këshillit Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi, në mbledhjen e mbajtur me datë 17.04.2014, në Tuz, të thirur enkas për çështjen e statusit të Komunës së Tuzit, pas diskutimeve nga anëtarët e Këshillit dhe përfaqësuesve politik nga Malësia të ftuar në këtë mbledhje, në mënyrë unanime nga 19 anëtarët e pranishëm gjatë votimit, aprovuan këto përfundime:

I. Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi mbështet formimin e Komunës së plotë me ingerenca të plota si kërkësë politike dhe demokratike e popullësisë së Malësisë/Tuzit dhe të shqiptarëve në Malin e Zi.

II. Vlersojmë, si lojra politike shtyrjen e plotësimit të kërkesave të deritanishme për Komunë, dhe që zvarritja e realizimit të këtyre kërkesave nuk është në përputhje me interesat e shqiptarëve në Malin e Zi.

III. Mirpritet çdo mënyrë që të arrihet vetëqeverisja e plotë lokale, me territor që është më i gjërë se treva aktuale e Komunës Urbane të Tuzit. 

IV. Vlersojmë se afati i realizimit të kërkesave për Komunën e Malësisë/Tuz është viti 2014.

Kryetari,

Genci Nimanbegu

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top