Tuesday , May 22 2018
Lajmi i fundit

Ekspertët e UNESCO-së: KALAJA E ULQINIT NUK MUNDET AKOMA NË LISTË

Trg robovaNominimi i Ulqinit nga ana e Qeverisë malazeze që si fortifikim mbrojtës venecian të regjistrohet në listën e UNESCO-së, nuk pati sukses.

Siç thuhet në kumtesën e Ministrisë së kulturës, analiza e ekspertëve të UNESCO-së tregon se shtresa veneciane në Ulqin nuk është ruajtur në masën që vërteton autenticitetin dhe integritetin.

„Mirëpo, meqë kjo e mirë kulturore posedon vlera të padiskutueshme kulturore të cilat tregojnë për kompleksitetin e ndikimeve kulturore të cilët kanë lënë gjurmë në Ulqin, statusi i saj do të jetë çështje e kujdesit të veçantë në bashkëpunim në mes Komunës së Ulqinit dhe Ministrisë së kulturës“, shtohet në kumtesë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top