Monday , May 25 2020
Lajmi i fundit

FAO: ULQINI MUND TË USHQEJË GJYSMËN E MALIT TË ZI

Bujqesi, PoljoprivredaQeveria e Malit të Zi pak kohë më parë ka nënshkruar marrëveshjen me agjencinë e Kombeve të bashkuara për ushqim dhe bujqësi (FAO). Ky dokument ka të bëjë me periudhën 2015-2019 dhe paraqet pikënisjen për dhënien e ndihmës profesionale bujqësisë dhe zhvillimit rural.

Është interesante të theksohet se në fillim të viteve tetëdhjetë të shekullit të kaluar ekspertët nga Organizata ndërkombëtare me seli në Romë, ka bërë analizën e cila tregoi se Fusha pjellore e Ulqinit me pjesën e pasme mund të prodhojë ushqim që do të mbulonte nevojat e rreth 350 mijë njerëzve, ose më shumë se gjysmës së popullsisë së Malit të Zi.

Në Ulqin, përndryshe, është 60 përqind e tokës bujqësore në Bregdet.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top