Monday , January 18 2021
Lajmi i fundit

Fenomen në Ulqin: NEPËRKA E KUQE NË ADË

Neperka, PoskokAda e Bunës ka gjallesa të rralla të cilat janë të panjohura për ne dhe botën, ndër to edhe nepërka e kuqe (Vipera ammodytes).

Ky gjarpër vetëm me emrin e vet është e njëjtë me të gjithë nepërkat tjera. Nuancat e ndryshme të ngjyrës së kuqe, e cila ndonjëherë varion edhe në vjollcë e bëjnë që ato që e takuan, bukurinë dhe ekzotizmin e kësaj nepërke ta krahasojnë me shkëmbat koralor me ngjyra të larmishme.

Përndryshe, kjo nepërkë gjithnjë e më shumë mbahet si kafshë shtëpiake.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top