Monday , June 1 2020
Lajmi i fundit

FLAMURI ME NGJYRAT E YLBERIT NË HAPJEN E PARË TË “GALEBIT”!?

Hoteli “Ko-op” në Ulqin (ish Galebi) është ndërtuar me mjete të organizatës e cila është quajtur Lidhja e kooperativave furnizuese të punonjësve shtetërorë. Solemnisht është hapur më 9 korrik të vitit 1939, me fjalimet përshëndetëse të përfaqësuesit të administratës së Lidhjes, i dërguari i guvernatorit të Zetës, udhëheqësit të rrethit të Tivarit dhe të dërguarit e komunës së Ulqinit, si dhe në praninë e anëtarëve të Lidhjes, kooperativave nga Cetina dhe Podgorica, mysafirëve të hotelit dhe vendasve të shumtë.421960_104153429770271_671998293_nMbi hotel është çuar flamuri në shtatë ngjyrat e ylberit, që, siç është thënë, ishte simbol i idesë së kooperativës botërore.

Për hotelin i cili kushtoj më shumë se dhjetë milion të dinarëve të atëhershëm, burimet e atëhershme flisnin që është më i bukuri në tërë Adriatikun. Projektuesit e “Ko-op” ishin arkitektët nga Zagrabi Hinko Bauer dhe Marijan Haberle.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top