Sunday , August 18 2019
Lajmi i fundit

FLOTA E NAPOLEONIT NË VALDANOS

slider4Flota e anijeve të Napoleonit ka lundruar në qershor të vitit 1806 afër Ulqinit. Janë ndaluar në afërsi të Valdanosit duke vështruar atë gji të mrekullueshëm, ullinjt e tij shekullor dhe shkëmbinjtë të cilët ngriteshin lartë kah kodra e Mavrianit.

Por, në moment kanë lëvizur çuditshëm gjilpërat në busollat e tyre, çka i shqetësoj shumë dhe me shpejtësi e lëshuan Valdanosin dhe lundruan drejt Dubrovnikut.

Mbas kësaj, në hartat detare françeze, Valdanosi nuk është cilësuar si „gjiri i qetësisë“ apo si „gjiri i natës.“

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top