Friday , February 22 2019
Lajmi i fundit

Folklor: SHKA DULCINEA NE FESTIVALIN INTERNACIONAL NE RUMUNI

SHKA DulcineaSHKA Dulcinea nen udheheqjen e koreografit Musa Hoxha merr pjese ne festivalin e pare internacional ne Brasov te Rumunise . Nga data 18 – 22 janar te keti viti kjo shoqate do te prezentoj vallet foklorike ulqinake duke u nisur nga vallja peshkatare dhe valles se dasmen ulqinake e me gjere.
Festivali do te startoj me defilen ne qytet ku te gjitha shoqatat do te prezentojn veshjen e tyre ndersa ne oret e vona do te filloj programi artstik ku per her te pare kjo shoqat do te prezentohet me vallen peshkatare dhe vallen e dasmes ulqinake.
Ne kete festival do te jene prezent dhe 10 grupe te ndryshme nga Rumunija , Hungaria dhe Gjermania.
Shka Ducinea falenderon antaret e kesaj shoqate qe me punen e tyre e ben te mundur udhetimin dhe pjesmarrjen ne kete festival. Gjithashtu falenderojm perkrahesit tjere si Keshillin Nacional te Shqiptareve dhe Organizaten turistike te Ulqinit.
Me qe se shpejti kjo shoqate do te prezentohet edhe ne festivale tjera internacionale dhe kombetare, Shka Dulcinea ben anatresimin e antareve te rinj duke u nisur nga data 25 janar dhe mund te konataktojn ne nr mob 069599494.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top