Thursday , July 2 2020
Lajmi i fundit

Gani Karamanaga: ÇESHTJA  KOMBËTARE

(Lidhur  me vdekjen e Shaqir Hysni Ficit po e lëshoj këtë tekst)

Hysein-Ceno Kapllanbegut i kujtohet kur në vitin 1958 u tubuan në hotelin “Republika” djemët e rrinjë të asaj kohe për të festuar Ditën e flamurit. Ishin aty:

Bajram Sela,

Hasan Gorana,

Ismet Lamoja,

Xhavit dhe Sani Ismajlaga,

Kabil dheBasri Karamanaga,

Shaqir Fici,

Hysein- Ceno Kapllanbegu,

Një mysafir nga Peja..

Të gjithë u ngritëm në këmbë dhe kënduan këngën e Flamurit kombëtar.

Mysafir të tjerë të hotelit kur filloj të këndohet kënga dolën jashtë.

( Nga libri në dorëshkrim “Kala e bekuar”)

Fotografia e pjesëmarrësve nga viti 1958

Fotografia e pjesëmarrësve nga viti 1958

 

 

 

 

 

 

 

 

Kënga e Flamurit kombëtar

Rreth flamurit të përbashkuar
Me një dëshir’ e një qëllim,
Të gjith’ atij duke iu betuar
Të lidhim besën për shpëtim.

Prej lufte veç ai largohet
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk friksohet,
Po vdes, po vdes si një Dëshmor!

Në dorë armët do t’i mbajmë,
Të mbrojmë atdheun në çdo kënd,
Të drejtat tona ne s’i ndajmë;
Këtu armiqtë s’kanë vënd!

Se Zoti vetë e tha me gojë
Që kombe shuhen përmbi dhé,
Po Shqipëria do të rrojë;
Për ty, për ty luftojmë ne!

O Flamur, flamur, shenj’ e shenjtë
tek ti betohemi këtu
për Shqipërinë, atdheun e shtrenjtë,
për nder’ edhe lavdimn e tu.

Trim burrë quhet dhe nderohet
atdheut kush iu bë therror.
Përjetë ai do të kujtohet
mbi dhe, nën dhe si një shenjtor!

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top