Thursday , January 21 2021
Lajmi i fundit

GRATË – KAPITAN DHE PRONAR TË ANIJEVE

Sfidave të detit në Ulqin gjatë shekullit 18 dhe 19 nuk kanë mundur ti rezistojnë as gratë, edhe pse gjatë tërë historisë detaria ishte vetëm punë e burrave.

Atëherë, ndër pronar dhe kapiten të anijeve ulqinake ishin dhe gratë. Kështu, për shembull, Hana Ishmi ishte pronare dhe kapiten i anijes Flora, Hata Karaminxhoja mbas vdekjes së burrit të saj është bërë komanduese e anijes së tyre, derisa Sofije Shkambi nga prindërit e ka trashëguar anijen Fortuna.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top