Sunday , October 25 2020
Lajmi i fundit

Hulumtimet në Shas: VAZHDOJNË PUNËN VITIN E ARDHSHËM

Kalaja Shasit, Stari grad SasHulumtimet arkeologjike në lokalitetin e qytetit të vjetër në Shas do të vazhdojnë vitin e ardhshëm,  me gjasë në shtator, mëson Portali UL-info.

Siç na thanë udhëheqësit e projektit “Rrugët e vazhdimësisë”, në vijim është sistematizimi i materialit dhe njohurive të cilat u mblodhën gjatë hulumtimeve të vitit të kaluar në këtë lokalitet kulturo-historik të kategorisë së parë.

Këto hulumtime kanë treguar që në kulmin e fuqisë së vet, në mesjetë, qyteti i Shasit ishte më i madh se Kotorri i atëhershëm.

Ky qytet i vdekur, më atraktivi në bregdetin e Adriatikut, është burim i pashtershëm për arkeologët dhe historianët dhe është dëshmitar i vazhdimësisë mijëvjeçare të jetës dhe të civilizimeve të mëdha në këtë hapësirë

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top