Wednesday , May 22 2019
Lajmi i fundit

Hulumtimi i naftës dhe gazit: ANIJA MBËRRINË ME 1 NËNTOR

Nafta UlqinAnija e pare për hulumtime seizmike të naftës dhe gazit do të lundrojë në ujërat e Malit të Zi me 1 nëntor, ndërsa hapje e pusit të pare është planifikuar për fundin e vitit 2019, deklaroi për Televizionin e Malit të Zi drejtori i Drejtorisë për hidrokarbure Vlladan Dubleviq.

Përndryshe, në tenderin e para tre viteve për hulumtimin në 330 metër katror pranë Ulqinit u lajmëruan tre kompani të huaja.

Kontratën e pare qeveria malazeze e nënshkroi me konzorciumin italo – rus Eni – Novatek në shtator të vitit 2016, ndërsa i dyti u nënshkrua me kompaninë greke Energean Oil and Gas.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top