Wednesday , September 30 2020
Lajmi i fundit

Indeks i zhvillimit: ULQINI 17 PËR QIND MË I ULËT SE MESATARJA SHTETËRORE

Panorama Ulcinj, UlqinSipas të dhënave që flasin për zhvillimin e komunave në Mal të Zi, Ulqini vazhdon të jetë një nga vetëqeverisjet vendore më pak të zhvilluara në Bregdet.

Ministria e Ekonomisë publikoi se indeksi i zhvillimit të komunës së Ulqinit është 83,31 për qind nga niveli shtetëror. Përndryshe, kjo është për tetë për qind më shumë se pesë vite më herët.

Ky indeks përfshinë shkallën e papunësisë, të ardhurat për banor, të ardhurat buxhetore të komunës për banor dhe shkallën e arsimit.

Më të zhvilluar se Ulqini, sipas këtij tregues, janë të gjithë komunat e Bregdetit, si dhe Podgorica, Danillovgradi, Nikshiqi, Cetina dhe Zhablaku.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top