Wednesday , August 5 2020
Lajmi i fundit

Iniciativa: ARQIPESHKU I TIVARIT TË JETË MALAZEZ

At Zef GashiFunksionari i Kishës ortodokse malazeze Stevo Vuçiniq i dërgoi iniciativë Ministrisë së punëve të jashtme dhe të integrimeve evropiane që të kërkojë nga Selia e shenjtë që arqipeshku i Tivarit të jetë i kombësisë malazeze.

Ai mendon që në këtë mënyrë Mali i Zi si shtet, së bashku me Kishën ortodokse malazeze, do të fitonte edhe një shtyllë shpirtërore të fuqishme.

Sipas numërimit të fundit të popullsisë, në Mal të Zi jetojnë 21 mijë katolik.

Rreth 8400 janë Shqiptarë, shtatë mijë Kroat, ndërsa 5600 deklarohen si Malazez.

Prej fillimit të vitit 1998 arqipeshkëvin e Tivarit e drejton Zef Gashi, Shqiptarë me prejardhje nga Kosova.

2 comments

  1. Pralla plakash..

  2. hahahahah arqipeshku? PESHKU? Me te vertete e ke? Thuhet arqipeshkvi!

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top