Sunday , February 23 2020
Lajmi i fundit

INSTITUCIONET ARSIMORE NË ULQIN NË MES DY LUFTRAVE

312396_108829879302626_2000887587_nPikërisht pesë dekada mbas hapjes së ruzhdisë (shkollës laike, në nivelin e gjimnazit të ultë), në Ulqin në vitin 1921 ka filluar me punë Gjimnazi i ultë.

Vitin e ardhshëm, 1922,është hapur Shkolla e zanatit për femra. Ajo kishte pesë klasë, ndërsa në të mësonin vajzat mbas përfundimit të shkollës fillore, e cila kishte katër klasë.

Sipas rezultateve të regjistrimit të popullsisë nga viti 1921, Ulqini kishte 746 shtëpi dhe 3184 banorë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top