Wednesday , August 5 2020
Lajmi i fundit

Jeronimi nga Ulqini: DOMINIKANI NË ZËRINË E SHËNJTËRISË

Arkivi, Arhiva, Ulqini antik, Anticki UlcinjUlqini është një nga qytetet e para në bregun lindor të Adriatikut ku zyrtarisht është themeluar rendi i dominikanëve (rendi i vëllezërve predikues ). Peshkopi i Ulqinit Marku në fillim të vitit 1258 i dha dominikanëve të Dubrovnikut kishën dhe sanatoriumin e Shën Maurit, të vendosur brenda bedenave të qytetit.

Në historinë dominikane veçanërisht përmendet Jeronimi nga Ulqini, i cili jetoi në gjysmën e dytë të shekullit 14 dhe ishte predikues shumë i vlerësuar dhe mësuaes i rreshtarëve të rinj.

Gjatë periudhës së murtajës në vitin 1397 Jeronimi vdiq në manastirin e shën Gjonit dhe Palës në Venedikë në zërin e shënjtërisë.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top