Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

Kapedan Tuckey 1815: ULQINAKËT BËJNË PJESË NË PIRATËT MË TË MËDHENJ TË MESDHEUT

LibriJames Hingston Tuckey (1776-1816) ishte kapedan detar dhe shkencëtar nga Britania e Madhe.

Është autor i disa librave të rëndësishme gjeografike, të cilat edhe sot theksohen si burim i konsiderueshëm, ndër të cilët është edhe “Maritime geography and statistics”.

Në këtë libër, e cila u botua në Londër, në vitin 1815, Tuckey, përveç të tjerash thotë se “Ulqini është qytet me 6000 banorë të cilët konsiderohen si piratët më të mëdhenj të Mesdheut” (Dolcigno is a town of 6000 inhabitants who are considered amongst the greatest pirates of the Mediterranean.)

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top