Thursday , January 21 2021
Lajmi i fundit

KAPITENI ULQINAK NË PORTIN E TRIESTES

Historiani i njohur austriak Johan Georg von Hahn ka shënuar që nga mesi i shekullit 19 „në portin e Triestes ishte një kapiten i njohur ulqinak i veshur me veshjen madhështore tradicionale shqiptare i cili i ndihmoi anijeve gjatë lidhjes në port“.

Në atë kohë Trieste ishte porti më i rëndësishëm në Adriatik. Ai këtë primat e morri nga Venecia dhe në atë qytet austrohungarez 60 kompani nga Shkodra kishin përfaqësinë e vet!?

Vlera e trafikut të mallrave në portin e Triestes në vitin 1853 ishte 200 milion monedha ari!

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top