Koha javore-Horizonti i Ri: KONKURS SHPËRBLYES PËR SHKRIME HULUMTUESE

Koha Javore në bashkëpunim me Horizontin e Ri shpallin THIRRJE PUBLIKE për shkrime investigative.

Qëllimi kryesor i kësaj thirrjeje është luftimi korrupsionit, nxitja e llogaridhënies te vendimmarrësit dhe zyrtarët publik, forcimii rolit mbikëqyrës të gazetarëve në promovimin e lirisë së shtypit dhe sundimit të ligjit.Koha J.

Prioritet do t’i kushtohet propozimeve që do të trajtojnë një apo disa nga çështjet e mëposhtme:

 • Raste korrupsioni ose abuzimi me postin publik në administratën vendore;
 • Favorizim, nepotizëm ose mungesë transparence në marrëdhënie të ndryshme kontraktuese;
 • Kontratat me negocim ose tenderët me vetëm një konkurrent efektiv;
 • Realizimi i punëve publike para bërjes së tenderit;
 • Transparenca e harxhimit të parasë publike nga buxhetet e komunave apo institucioneve publike
 • Keqmenaxhim i burimeve natyrore ose pronave publike;
 • Ndryshime jo transparente/pa procedurë në administratën lokale ose në emërime;
 • Degradimi / mbrojtja e mjedisit;
 • Mungesë taksimi për zënie të hapësirës publike;
 • Lidhje kontrate ofrim-shërbimi pa një akt/vendim për punën që do të kryhet;
 • Kujdesi shëndetësor, Edukimin, Mbrojtja sociale,

dhe tema të tjera që kanë të bëjnë me mbrojtjen e interesit publik në komunitetet lokale

Shkrimi / raporti hulumtues me të cilin konkurrohet, duhet:

 • të jetë i bazuar në të dhënat që merren në baze të Ligjit për Qasje te Lirë në Informacion
 • të jetë i përqendruar në mbrojtjen e interesit publik
 • tëndërgjegjësojë publikun e gjerë mbi çështjet e korrupsionit dhe pasojat e tij në jetën e qytetarëve

Procesi i ndarjes së çmimeve do të drejtohet nga Stafi i Projektit me ndihmën e ekspertëve të angazhuar.

Tre artikujt e vlerësuar si më të mirët do të shpërblehen me këto çmime:

Çmimi I – 400 euro

Çmimi II – 300 euro

Çmimi III – 200 euro

METODA E APLIKIMIT

Artikujt do të dërgohennë redaksinë e gazetës “Koha Javore”, në e-mail adresën: kohajavore@t-com.me,me shënimin “THIRRJA PËR SHKRIME HULUMTUESE”

Aplikimi është i hapur për të gjithë gazetarët shqiptarë në Mal të Zi të punësuar pranë mediave apo në profesion të lirë si dhe çdo individ i interesuar përgazetarinë hulumtuese.

Thirrjado të jetë e hapur tre muaj – deri më 30 prill 2021.

Kjo thirrje publikohet në kuadër teprojektit “Parandalimi i Korrupsionit dhe Promovimi i Pjesëmarrjes Qytetare” imbështetur nga Departamenti i Shtetit të SHBA – Byroja për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit (INL), në kuadër të Programit të Shoqërisë Civile për Drejtësi Penale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TV Ul-info: FAL DONATORËVE, QENDRA “SIRENA” E PËRGATITUR SA I PËRKET MASAVE MBROJTËSE

F.Mejdini: ABAZOVIQ VJEN NGA FORCAT PROGRESIVE, KAUZA E TIJ ISHTE LUFTIMI I REGJIMIT TË KORRUPTUAR

Biznesmenët e Ulqinit: INSPEKTORËT ISHIN DUKSHËM MË TË KUPTUESHËM

Qani Osmani: KOHËZGJATJA NË POSTET UDHËHEQËSE PARTIAKE
Qani Osmani: KOHËZGJATJA NË POSTET UDHËHEQËSE PARTIAKE

Për shkak të prestigjit dhe privilegjeve të shumta që i mundësojnë pozitat e larta në hierarkinë partiake, është bërë dukuri e zakonshme që individët që gjenden në postet udhëheqëse të bëjnë ç’mos që t’i

Këshilli Anketues për kredinë e bankës KfW: JAVËN E ARDHSHME DO TË MBAHET MBLEDHJA E PARË
Këshilli Anketues për kredinë e bankës KfW: JAVËN E ARDHSHME DO TË MBAHET MBLEDHJA E PARË

Mbasi që në Fletoren Zyrtare të Malit të Zi u publikua vendimi për emërimin e Këshillit Anketues për rastin e huamarrjes kreditore të Komunës së Ulqinit në bankën gjermane KfW, u krijuan parakushtet që

Podgoricë: GJEKA FALËNDERON GJERMANINË PËR NDIHMËN DHE PËRKRAHJEN
Podgoricë: GJEKA FALËNDERON GJERMANINË PËR NDIHMËN DHE PËRKRAHJEN

Deputeti i Koalicionit Shqiptarë “Bashkë një za” në Kuvendin e Malit të Zi dhe lideri i Partisë Demokratike Fatmir Gjeka bisedoi sot në Podgoricë me ministrin për punë federative dhe evropiane në qeverinë

Përmes syrit të fotoreporterit: FLAMINGOT KËNAQEN NË ULQIN
Përmes syrit të fotoreporterit: FLAMINGOT KËNAQEN NË ULQIN

Thënia “Nuk keni nevojë të shkoni në Afrikë të vëzhgoni flamingot, mjafton të vini në Ulqin”, vërtetohet këto ditë. Fotografi i njohur nga Ulqini Robert Jankoviq i fotografoi dje në Kripore

Instituti: RRETH 40 PERSONA NË SHKOLLAT E ULQINIT TË INFEKTUAR ME KORONAVIRUS
Instituti: RRETH 40 PERSONA NË SHKOLLAT E ULQINIT TË INFEKTUAR ME KORONAVIRUS

Sipas të dhënave të Institutit për Shëndetin Publik, në institucionet arsimore në Ulqin ka të infektuar me koronavirus. Kështu, sipas të dhënave të këtij insititucioni, prej gjithsej 2.352 nxënës dhe arsimtarë