Wednesday , August 5 2020
Lajmi i fundit

Komuna: DELEGACIONI NGA PRISHTINA NË ULQIN

 

shpend ahmeti 1Një delegacion i Komunës së Prishtinës  me në  krye Kryetarin e Komunës Shpend Ahmeti vizitoi  Ulqinin dhe u prit nga Kryetari  Nazif Cungu, Kryetari i Kuvendit  Loro Nrekiqi dhe bashkëpunëtorë të  tjerë. Gjatë takimit  miqësorë , të dy kryetarët  potencuan  se  Ulqini dhe Prishtina   përherë  kanë  pasur  lidhje  fisnore, emocionale dhe  lidhje të  tjera  andaj  është koha që  të fillojmë bashkëpunimin tonë  me hapa konkret , pasi  të dy qytetet  edhe përkundrejte  territorit dhe  numrit te  banorëve kanë  se  cfarë   te shkëmbejnë. Në  takim u prekën shumë  fusha  ku komuna  jonë mund  të  përfitojë  nga praktika e Prishtinës.

Përsa i përket  cështjeve të  urbanizmit, legalizimit , parcelizimit etj,  u la qe   fillimisht nje  delegacion   i  yni të   vizitojë  Drejtorine e   urbanizmit  në Prishtine e  te njoftohen konkretisht me  zhvilimin e punes  dhe modernizimin e atjeshëm  e  me pas eksperte te   kesaj  Drejtorie  te  vijnë  në  Ulqin  e  të propozojne  masa konkrete   për   problemet që  paraqiten  në terren tek ne.

Mysafirët  nga  Prishtina shprehën gadishmëri që  të na ndihmojnë  Ulqinin , edhe në  përvojat që kajnë  në  të  ashtuquajturat  shkollat profesionale që  të  rinjve  u mundësojnë  punësim  më  të shpejtë. Krahas  kesaj  u fol dhe per  shkëmbimin e pervojave  ne  zhvillimin ekonomik , vecmas  kjo  temë  u  bë  objekt shqyrtimi    me   perfaqesuesit e biznesit, nderkohe qe Komuna e Prishtines eshtë e gatshme që  të ndihmoje dhe ne  realizimin e projekteve  të  përbashkëta.

Në konferencen e përbashkët  me gazetarë nikoqiri Cungu  dhe homologu i tij Ahmeti  vleresuan lartë takimin dhe  premtuan se takime të   ketij lloji do të  jenë   gjithnje e më  të shpeshta.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top