Sunday , July 5 2020
Lajmi i fundit

Komuna: GJERMANËT DO TË NDIHMOJNË NË MBROJTJEN E DETIT

GIZKomuna e Ulqinit dhe Organizata Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ) kanë filluar bashkëpunimin për një projekt rajonal për parandalimin e deponimit të mbeturinave në det.

Përfaqësuesit e GIZ të Organizatës Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar, të udhëhequr nga Drejtori i Programit të Menaxhimit të Mbeturinave Z. Hermann J Plumm, u mirëpritën në takim nga Agron Ibrahimi-sekretar i Sekretariatit të Ekonomisë dhe Zhvillimit Ekonomik, Artan Osmanoviq-zyra e Kryetarit të Komunës dhe Skender Kaleziq-drejtor i Ndermarrjes Komunale. Në takim, nikoqirët i informuan mysafirët me problemet aktuale të Komunës së Ulqinit me asgjësimin e mbeturinave , nevojat, mundësitë e mundshme për bashkëpunim, problemet në sektorin e mbrojtjes së natyrës, mbrojtjen e detit, lumit Buna, etj.

Drejtori i Programit të Menaxhimit të Mbeturinave para Giz Z. Hermann J Plumm u premtoi përfaqësuesve  lokal mbështetje financiare në furnizimin e kontejnerëve shtesë për deponim të mbeturinave, mbështetje në gjetjen e zgjidhjeve që do të ndihmonin në ndalimin e rrjedhës së mëtejshme të mbeturinave në Detin Adriatik.

Në takim u diskutuan edhe zgjidhje të tjera inovative të cilat do të parandalonin ndotjen e mjedisit.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top