Monday , July 16 2018
Lajmi i fundit

Komuna: PUNËTORËT TË BINDUR QË DO TË KOMPENSOHEN PËR SHKAK TË PAGAVE TË ZVOGLUARA

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjNjë nga ish nënkryetarët e Komunës së Ulqinit ka paditur në gjykatë administratën locale për shkak të zvogëlimit të koeficientit të pagave për rreth 20 për qind deri në fund të vitit 2011.

Me këtë rast në Komunë të mërkurën ishte ekspertit ligjor, kështu që, siç vlerësojnë në Sindikatë, kjo do të mund të thotë që kërkesa e tyre për zgjidhje të qetë të kontestit të ngjashëm i cili javën e kaluar iu dërgua kryetarit të komunës dhe sekretarit për financa mund të ketë sukses.

“Në të kundërt edhe ne do të ankohemi në gjykatë, por atëherë Komuna do të duhet të paguajë shpenzimet gjyqësore dhe kamatën, gjegjësisht edhe rreth gjysmë milioni euro më shumë se që kërkojmë tani”, tha ai.

Vlera e përgjithshme të cilën e kërkojnë rreth 230 punëtorë, të rritur për kontributet, është rreth dy milion euro.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top