Tuesday , June 25 2019
Lajmi i fundit

Komuna: TË PROMOVOHET TRASHËGIMIA KULTURORE

Komuna ArtizaneKryetari i Ulqinit Loro Nrekiqi dhe nënkryetarja Hadixha GJoni  pritën delegacionin  nga vise të ndryshme të regjionit  të shoqëruar nga  afaristë të njohur të Ulqinit .

Në takim  përfaqësuesit nga Mostari, Tirana , Gjirokastra dhe Ulqini  prezantuan  mundësitë  e bashkëpunimit , veçmas në planin  e organizimit  të Panaireve  të artizanateve, që kanë për qëllim  ruajtjen dhe promovimi i trashëgimisë kulturore.  folklorit , promovimit të  ofertës turistike etj.

Kryetari I Ulqinit Loro Nrekiqi  edhe me ketë rast përsëriti qëndrimin se komuna ka  përkrahur dhe do të  përkrahë  projektet që promovojnë  vlerat  e mjedisit tonë  dhe ata që  i kontribuojnë forcimit të marrëdhënijeve të fqinjësisë së mirë në rajon.Përndryshe  ka vite  që në qytetin tonë me sukses vepron  Shoqata  e artistëve dhe  artizanateve ,,Globus Art,, e cila organizon Panairin e rregullt veror   apo atë në kuadër të Ditëve të Trashëgimisë  Kulturore Evropiane  që kanë  për qëllim promovimin e vlerave.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top