Tuesday , June 2 2020
Lajmi i fundit

Konferenca për Kriporen: SË SHPEJTI MBROJTJA, POR DUHET EDHE PRODHIMI

Solana, Konferenca, KriporjaVetëm një gjë është e sigurt pas Konferencës së 5 Ndërkombëtare për Kriporen e cila të mërkurën u mbajt në Podgoricë: kjo hapësirë së shpejti do të shpallet Park i Natyrës.

Zyrtarët malazez premtuan se ajo do të jetë edhe në listen Ramsar të zonave të mbrojtura moçalore.

Por, vetëm pas kësaj vijon puna e vërtet: që ajo të vendoset në funksion dhe të prodhojë kripë, gjegjësisht të zgjidhet çështja e pronësisë.

Kryetari i Komunës së Ulqinit Loro Nrekiq tha se në komunikim me Ministrinë e Turizmit dhe të Zhvillimit Rural kanë kryer pothuajse 80 për qind të punëve, de jure, ndërsa mbetet vetëm të harmonizohen disa gjera rreth financimit të Kripores.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top