Thursday , May 28 2020
Lajmi i fundit

Kriporja: EUROPA KËRKON MBROJTJE LIGJORE

Solana UlcinjKomisioni evropian ka ftuar pushtetin malazez që me ligj ta mbrojë Kriporen për shkak të rëndësisë së saj të madhe për shpendët dhe si kënetë me rëndësi ndërkombëtare.

Siç thuhet, kjo nuk është bërë në legjislacionin nacional, si dhe as në Draftin e Planit hapësinor-urbanistik të komunës së Ulqinit dhe dokumentet planifikues të Qeverisë në zonën e të mirave detare.

Brukseli, pra, kërkon që kjo zonë unike të gëzojë mbrojtjen e shtetit si park i jashtëzakonshëm natyror.

Në këtë mënyrë është eliminuar çdo lloj valorizimi urbanistik të patundshmërive në Kripore.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top