Friday , August 23 2019
Lajmi i fundit

Kriporja: PËRFUNDOHET STUDIMI I MBROJTJES

Kriporja, Solana 7Skuadra e ekspertëve, të cilën e drejtonte ornitologu i njohur slloven Andrej Sovinc, ka përfunduar punën në projektin „Finalizimi i Studimit të mbrotjes së Kripores së Ulqinit“, mëson Portali Ul-info.

Në këtë dokument theks i veçantë është vendosur në mundësinë e simbiozës së prodhimit të kripës, mbrojtjes së natyrës dhe eko-turizmit, të cilën e përcjell analiza e shpenzimeve dhe benefiteve.

Në bazë të kësaj pritet që Qeveria e Malit të Zi dhe Komuna e Ulqinit do të zgjedh modelin e menaxhimit të Kripores në mënyrë që të sigurohet mbrojtja e qëndrueshme e këtij lokaliteti unik.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top