Sunday , February 23 2020
Lajmi i fundit

KULTI I SHËN VLLADIMIRIT

Prečista_Krajinska_(cropped)Princin Vlladimir popullsia e nën Rumisë e ka konsideruar të shenjtë që prej kohësh. Prift Duklani thotë që trupi i Vlladimirit nga Prespa, në Maqedoni, ku është vrarë, është bartur në Krajë me nderime solemne, me këndimin e himneve dhe falënderimeve.

Në burimet e shkruara përmendet vendi Shën Vlladimir në Ulqin në vitin 1405 dhe 1425. Ekzistimin i kishës katolike të mbretit Shën Vlladimir e shënon kryepeshkopi i Tivarit Vicko Zmajeviq në vitin 1703 në inspektimin e vet apostolik. Ai thekson që kisha e përmendur ndodhet në fshatin Sumë, jo larg nga Ulqini, të cilën e përshkruan si ndërtesë të madhësisë së mesme, por e cila është në gjendje mjaft të keqe, për ç’arsye është e nevojshme riparimi i kulmit.

Në Shqipëri dhe Maqedoni Shën Vlladimiri është i njohur si çudibërës.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top