Tuesday , January 28 2020
Lajmi i fundit

Kuriozitete: ARKA E ULQINIT

ArkaDeri para pak kohëve, rrallë ndonjë shtëpi në Ulqin dhe rrethin nuk kishte arkë.

Arka është punuar prej drurit, e stolisur me gdhendje, ngjyrosje apo me kombinimin e të dy teknikave.

Është punuar në Çarshinë e Ulqinit, ose është blerë në Shkodër.

Funksioni i arkës si një nga pjesët më të vjetra të amvisërive, ishte e shumëfishtë. Përdorej për vendosjen e rrobave, sendeve të ndryshme, stolive, parave, ndonjëherë edhe të ushqimit, pijeve, duhanit…

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top