Lajonistët nga Tivari dhe Podgorica dje kontrolluan shikimin e nxënëseve të shkollës fillore “Gjergj Kastrioti-Skënderbeu” në Ostros

ostrosKlubet Lajon të Malit të Zi LC “Bar Antibaris” dhe LC “Podgorica Host” të enjtën, 23.05.2019 në kuadër të fushatës ndërkombëtare “Të parit në rend të parë” (“Sightfirst”), e cila tash njëzetë e nëntë vjet e realizon “Lions Club Host” (LCI).

Me pelqimin e Ministrisë së arsimit dhe Entit për shkolla në shkollën e Krajës specialistja oftalmologe dr. Natasha Gjakonoviq-Jovoviq bëri kontrollin falas të syve, shikimin, fortësin e të pamurit, matjën e dioptrisë e tj. të 17 nxënsëve nga klasa e parë deri në klasën e katërt në shkollën amë në Ostros.
“Shumica e nxënsëve të vizituar e kanë shikimin e kthjelltë, shikojnë mire, kanë shikim të mprehtë dhe kanë sy të shëndetshëm. Vetëm dy nxënës kanë dioptri, por janë në përcjellje të vazhdueshme të mjekut specialist. Falenderojmë shumë dr. Ganimete Hoxhën, mjekën e ambullancës në Krajë e cila me kohë ka hetuar këtë defekt dhe i ka udhëzuar te specialist, si dhe prindërit të cilët e kanë mbeshtetur. Jam shumë e kënaqur me këtë aksion, shumë të rëndësishëm “ u shpreh dr.Natasha Jovoviq.
Drejtori i shkollës z. Beqir Berjashi në emër të kolektivit, nxënësëve të shkollës dhe në cilësin e udhëheqësit të institucionit falenderoi Lajonistët për vizitën që i bënë shkollës duke theksuar se “ky është një gjest shumë human dhe lartë duke shpresuar se aksione të tilla do të ndërmirrën edhe në të ardhmën”
Më një bashkëpunim të shkëlqyeshëm mes LC “Podgorica Host”, kemi vazhduar fushatën “Shikimi në rend të pare” të cilën e kemi nisur më 21 shkurt në shkollën e Gjuraçit. Dëshirojmë që bashkëpunimi me Ministrinë e arsimit ky akcin të bëhet tradicional dhe nga Tivari të shtrihet edhe në komunat tjera në Mal të Zi, më të njejtin qellim para së gjithash të jetë prevetivë”, u shpreh Radomir Petriq, kryetar i LC “Bar Antibaris”. Me të në këtë fushatë dje ishin edhe nënkryetarët e klubit dr. Valentina Kaliniq dhe Muharem Muratoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Ulcinj Art Festival”: PROJEKTI “AIDA” BASHKON AKTORËT NGA ITALIA, SHQIPËRIA DHE MALI I ZI

TV Ul-info: PLAZHI I GRAVE DHE PELOIDI – PASURI NATYRORE TË ULQINIT

TV Ul-info: FAL DONATORËVE, QENDRA “SIRENA” E PËRGATITUR SA I PËRKET MASAVE MBROJTËSE

Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN
Gjakonoviq: NËSE URGJENTISHT NUK ZGJIDHET ÇËSHTJA E EROZIONIT, OBJEKTET NË ADË DO TË ZHDUKEN

Drejtori ekzekutiv i Ndërmarrjes Hotelerike – Turistike “Riviera e Ulqinit” Bojan Gjakonoviq përsëri paralajmëroi për rrezikun e erozionit në Adën e Bunës. “Nëse asgjë nuk bëhet, objektet dhe plazhi në

Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029
Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029

Kryetari i Komunës së Ulqinit Aleksander Daboviq solli vendimin për hartimin e Planit Strategjik të Zhvillimit të Komunës së Ulqinit për periudhën 2022-2029. Ky dokument, i cili pas Planit Hapësinor –

Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)
Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)

Në moshën 92 vjeçare ndërroi jetë Hysein Ceno Kapllanbegu. Ishte i lindur në Ulqin, ku edhe kaloi trë jetën e tij të gjatë. Ka punue edhe në Perast. Në shitoren “Napredak” të Gjakovës ka kalue kohën e

Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE
Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE

Zgjedhjet brendapartiake qëndrojnë në korelacion të drejtpërdrejtë me zgjedhjet elektorale qofshin ato vendore, parlamentare ose presidenciale. Kisha thënë se zgjedhjet brendapartiake dhe zgjedhjet elektorale,

Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI
Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI

Pas përvetësimit të plotë të librit të shenjtë (mësimit përmendësh), 14 vjeçari Muhamed Ukoshata, u shpall Hafiz i Kuran-it. Mësimet i ka kryer në Shkodër  aty ku aktualisht është duke ndjekur edhe mësimet