Friday , June 5 2020
Lajmi i fundit

Legjenda: THESARI I MBRETËRESHËS TEUTA NË VALDANOS

 

TeutaTeuta ishte mbretëresha ilire, e vendosur dhe luftarake, shkaktonte frikë dhe dridhje në tërë Adriatikun jugor prej vitit 231 deri në vitin 228 para erës së re.

Për te lidhen shumë legjenda. Thonë se ishte e bukur si zanë, „më e mençur se gjarpri dhe më e guximshme se luani“, që kishte „zemër mashkulli në krahrorin e femrës“.

Sipas disa hulumtuesve ajo lindi në Ulqin, ndërsa një nga legjendat thotë se thesari i madh i mbretëreshës Teuta është i fshehur në një plasaritje në gjirin e Valdanosit, në afërsi të Kroit të Zanave.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top