Sunday , January 17 2021
Lajmi i fundit

Librat e rinj: ALI LLUNJI PËR HARAPËT E ULQINIT

bogami-sam-znao-da-smo-crni-ali-toliko-ne-slika-287322Publicisti i njohur Ali Llunji së shpejti do të botoj monografinë për harapët e Ulqinit. Do të jetë kjo vepra më e kompletuar deri tani për këtë grup etnik i cili për gati tre shekuj e bëri Ulqinin qytetin më interesant në bregun lindor të Adriatikut.

Ali Llunji ka lindur në vitin 1939 në Ulqin, ndërsa pjesën më të madhe të jetës së tij e kaloi në Kosovë. Ka punuar në programin dokumentar të Televizionit të Prishtinës, ka shkruar prozë për fëmijë, ka botuar disa monografi dhe drama.

One comment

  1. t’lumtë pena Ali po spaku më në fund një ultima verba për (Zezakët)që populli i thjeshtë i njef me nofkën Harapë duke pretendu se janë Arabë që nuk janë….

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top