Tuesday , June 22 2021
Lajmi i fundit

LIQENI I SHASIT – KRIPTODEPRESIONI

Liqeni i Shasit ndodhet në lartësinë mbidetare prej një metri dhe ka thellësinë më të madhe, kur është niveli i ujit i ulët, 6.5 metër. Kjo do të thotë këtu kemi kriptodepresion, apo që disa pjesë të fundit të liqenit janë nën nivelin e detit. Rast i ngjashëm është dhe në liqenin e Shkodrës, i cili është liqeni më i madh në Ballkan.

Në varësi nga niveli i ujit sezonal, sipërfaqe e liqenit të Shasit është nga 3.6 në 5.4 kilometër katror.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top