Wednesday , September 23 2020
Lajmi i fundit

LULJA E KRIPËS

Lulja e kripës është jashtëzakonisht e çmuar në botën e mineraleve dhe është kripa më e mirë e detit. Paraqitët vetëm në ditën e nxehta si shtresë e hollë në sipërfaqen e ujit.

Mblidhet me dorë me ndihmën e lopatave të drurit. Lulja e kripës prodhohet nga kristalet fine të cilat grumbullohen në sipërfaqen e sallamurës në basene në kohën e fillimit të kristalizimit. Këto kristale nga sipërfaqja e sallamurës mblidhen para se kristalet e kripës fillojnë të grumbullohen në fund të basenit. Nga kristalet e mbledhura prodhohet lulja e kripës.

Vlerësimet e ekspertëve kanë vërtetuar që në kriporen e Ulqinit në vit mund të prodhohen qindra ton lule të kripës.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top