Thursday , December 3 2020
Lajmi i fundit

„Maestro Dobreci“: ULQINAKU I CILI ME MJESHTRI KRIJONTE VIOLINA

Violina 1Ulqini ishte dhe mbetet vatër e talentëve dhe artistëve muzikor, madje edhe e krijuesve të violinave.

I tillë ishte, për shembull, Mark Dobreci (Marko Dobretsovitch, 1891 – 1957), i lindur në Ulqin, i cili pjesën më të madhe të jetës e kaloi në Egjipt dhe Itali.

Për shkak të mjeshtrisë së krijimit të violinave, të frymëzuar nga Stradivari, atë e quanin „maestro Dobreci“.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top