MANIFESTIMI TRADICIONAL GJITHËPOPULLOR:  TË MARTEN VERA NË KRAJË 2019

Vera ne KrajeMe kënaqësi ju njoftojmë se, me gjithë vështirësitë financiare dhe disa vështirësi të tjera, me të cilat po ballafaqohemi, në kohën e fundit, kur është fjala e organizimeve të manifestimeve, të cilat, siç po shihet, janë kthye në “biznese” (!),  udhëheqja e Lidhjes Demokratike në Mal të Zi, partia e parë politike e shqiptarëve, në trevat strërgjyshore, sot në Malin e Zi, pas një konsultimi të gjerë , Këshilli Organizues i Manifestimit, konstatoi se do të ishte e pafalshme ndërprerja e kësaj tradite afro tridekadëshe, pas Luftës së Dytë Botërore, dhe e padenjë që të ndryshohet tradicionalja kranjane e manifestimit gjithëpopullor, shoqëroro-kulturor dhe artistiko-sportiv. Prandaj vendosi që të bëhën të gjitha përpjekjet që të vazhdojmë organizimin e këtij manifestimi kulturor gjithëpopullor VERA NË KRAJË 2019,  në vijimësinë tradicionale.

Manifestimi do të mbahet të marten, më 20 gusht 2019 në Ostros , në orën 20:30.

Manifestimi VERA NË KRAJË është tashmë një manifestim tradicional gjithëpopullor, të cilin e themeloi dhe në vazhdimësi po e organizon me sukses, tash 27 vjet me radhë, Lidhja Demokratike në Mal të Zi.  Themeluesi e konceptoi si manifestim kultutoro artistiko sportiv,  simbolikë e vazdimësisë së traditës shumëshekullore të daljes në maje të malit të Rumisë sonë legjendare, ku secili ngjet në maje të Rumisë nga një gurë në mënyrë që maja e Rumisë “bjeshk’e nalt’, të bahet ma e naltë”. Me kët rast në djerrin e Rumisë së Vogël mbaheshin gara të ndryshme tradicionale të (ashtu)quajtura burrënore: hedhja e gurit nga krahu, mundje, kërcim së largu, tërheqja e konopit etj.

Sot ky është një takim festiv në verë, kur edhe shumica e bashkatdhetarëve tanë, që jetojnë e punojnë në SHBA, Australi dhe shtete të ndryshme të Evropës, kthehen në atdhe për pushime, po edhe si promovim të  trashëgëmisë kulturo historike, prodhimeve bujqësore e ushqimeve vendase. Programi është i gërshëtuem  me këngë e valle shqiptare.

Tashmë është bërë traditë që në këtë manifestim të marrin pjesë  jo vetëm vendës nga Kraja, po edhe mysafirë nga Tivari, Ana e Malit e Ulqini, Tuzi – Malësia, Kosova e sidomos nga Shkodra, si dhe shumë turistë që i kalojnë pushimet në Ulqin, Velipojë etj.

Gjatë gjithë programit muzikor në vazhdimësi do të lexohen emrat e sponzoruesve, donatorëve dhe porositë për veprimtarinë e tyre.

Ju falënderojmë dhe mirë se vini.

Me respekt.                                                                                                            

Në Ostros – Krajë, më 13 korrik 2019                   KËSHILLI ORGANIZUES 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029
Komuna: NIS HARTIMI I PLANIT STRATEGJIK TË ZHVILLIMIT DERI NË VITIN 2029

Kryetari i Komunës së Ulqinit Aleksander Daboviq solli vendimin për hartimin e Planit Strategjik të Zhvillimit të Komunës së Ulqinit për periudhën 2022-2029. Ky dokument, i cili pas Planit Hapësinor –

Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)
Dr G.Karamanaga: In memoriam Hysein-Ceno Kapllanbegu (1929-2021)

Në moshën 92 vjeçare ndërroi jetë Hysein Ceno Kapllanbegu. Ishte i lindur në Ulqin, ku edhe kaloi trë jetën e tij të gjatë. Ka punue edhe në Perast. Në shitoren “Napredak” të Gjakovës ka kalue kohën e

Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE
Qani  Osmani: ZGJEDHJET BRENDAPARTIAKE DHE POLITIKA KADROVIKE

Zgjedhjet brendapartiake qëndrojnë në korelacion të drejtpërdrejtë me zgjedhjet elektorale qofshin ato vendore, parlamentare ose presidenciale. Kisha thënë se zgjedhjet brendapartiake dhe zgjedhjet elektorale,

Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI
Muhamed Ukoshata: HAFIZI MË I RI NGA MALI I ZI

Pas përvetësimit të plotë të librit të shenjtë (mësimit përmendësh), 14 vjeçari Muhamed Ukoshata, u shpall Hafiz i Kuran-it. Mësimet i ka kryer në Shkodër  aty ku aktualisht është duke ndjekur edhe mësimet

Shtëpia e Shëndetit: NË ULQIN RRETH 8.000 TË VAKSINUAR, AKOMA AS GJYSMA E POPULLËSISË
Shtëpia e Shëndetit: NË ULQIN RRETH 8.000 TË VAKSINUAR, AKOMA AS GJYSMA E POPULLËSISË

Nga Shtëpia e Shëndetit në Ulqin kanë njoftuar se situata epidemiologjike në këtë qytet është stabile, por nevojitet kujdes. Siç theksohet, numri i të vaksinuarve është rreth 8.000, mirëpo cekin që kaq