Saturday , January 23 2021
Lajmi i fundit

Mark Milani në Ulqin: NASHKE DHE SHQIP

Marko Miljanov, Mark MilaniVojvoda i Kuçëve Mark Milani ka qëndruar në Ulqin në vitin 1897 për mjekim. Siç e ka shkruar mësuesi popullor Mashan Paviqeviq, Milani ishte mysafirë në disa familje shqiptare në Mahallë të re të cilët e pyetën si është e mundur që ai e flet shumë mirë gjuhën shqipe.

“Në fisin tim flitet nashke dhe shqip. Të dyja janë të mijat. Përveç kësaj, në mes të fisit tim dhe të shqiptarëve verior, nuk ka kufij. Unë dhe pjesëtarët e tjerë të fisit shkojmë lirshëm te ato dhe ato vijnë tek ne. Kur shkojmë atje, un flas shqip, ato nashke. Kur ato vijnë tek ne, unë flas shqip, ato nashke”, u përgjigj vojvoda.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top