Friday , May 24 2019
Lajmi i fundit

Markoviq: POLICIA MBROJTI SHASIN SI TË MIRË KULTURORE

 

Dusko MarkovicKryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq tha se Drejtoria e Policisë veproi në pajtim me ligjin kur nuk lejoi mbajtjen e liturgjisë në kishën e Shën Gjon Pagëzuesit në Shas.

“Njoftimi ishte i parregullt dhe jo në kohë, gjersa themelet e kishës në Shas janë e mirë kulturore. Njoftimi edhe sikur të ishte në kohë, nuk do të pranohej sepse shteti e mbrojti kishën si të mirë kulturore”, tha Markoviq në pyetjen e deputetit të Frontit Demokratik Andrija Mandiq pse nuk  lejua mbajtja e aktit fetar.

Kryeministri shtoi se po ashtu është fakt që në këtë të mirë kulturore janë bërë punimet konservuese.

Komento

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top